Dominique Stulens

“Al van kindsaf ben ik mateloos gefascineerd door het lichaam, de mind en de natuur. En het Mysterie van Leven zelf.

De Wim Hof Methode belichaamt ze allemaal. This amazing Inner Journey werd een Outer Mission in Wim Hofs vaarwater. “

Dominique Stulens

Dominique Stulens is gekend voor zijn energieke, enthousiaste en humoristische “teachingstyle” om de Wim Hof Methode aan te leren. Bovendien houdt zich aan de essentie – “Easy does it” – en heeft hierbij de gave om de noden van iedere deelnemers feilloos aan te voelen.

Direct aan Wims zijde, leert hij jaarlijks de Wim Hof Methode aan aan deelnemers uit heel de wereld tijdens Wims Winter en Summer Travels. 

Hij is ook Train the Trainer aan de WHM Academy, dat verantwoordelijk is voor de opleiding van de nieuwste generatie Certified WHM instructors.

Hij geeft zijn eigen WHM Fundamentals en Advanced workshops over heel Vlaanderen. In de wintermaanden trekt hij met 16 deelnemers naar de Belgische Ardennen voor een doorgedreven WHM weekends. 

Dominique is een van de weinige Level 3 Certified Wim Hof Method Instructors wereldwijd. In België is hij de eerste ooit en momenteel nog de enige.

- What an amazing journey it has been ... so far -

Begin 2017 begon hoorde ik over de man – Wim Hof – die zijn autonoom zenuwstelsel bewust kon beïnvloeden. Best wel interessant voor iemand met mijn achtergond als kinesits/osteopaat!

Na het lezen van The Icemans baanbrekende wetenschappelijke artikels was ik enorm geïntrigeerd. Als bezeten begon ik aan zijn 10 week online course, gevolgd door de fundamentals online course.  

Ik had mij de WHM “eigen” gemaakt op mezelf … . Maar toen ik op Winter Travel ging naar de Vogezen ging onder invloed van een ervaren Wim Hof Instructeur de échte, diepere laag van de Wim Hof Methode pas echt open.

Hij verbeterde mijn ademtechniek, liet me echt erváren wat “mindset” betekent onder barre, koude en moeilijke omstandigheden. Ik stond werkelijk versteld van hoeveel ik meer kon dan ik dacht. Hoeveel méér grenzen ik kon verleggen die ik op mezelf en zonder WHM Instructor “uit veiligheid” nooit zou overschrijden. 

Deze “breakthrough-experience” heeft er mij toe aangezet om mij ONMIDDELLIJK – hier en nu – in te schrijven aan de Wim Hof Academy om een Certified Wim Hof Method Instructor te worden. Wat een journey 🙂 

Sind begin 2019 ben ik Certified Wim Hof Instructor en heb ik het geluk gehad dat ik van meetaf mee ben mogen gaan als International Wim Hof instructor direct aan Wims zijde tijdens verscheidene WHM Winter en Summer Travels

Het is dankzij deze diepgaande ervaringen dat ik van Wim zelf geleerd heb hoé je de Wim Hof Methode in al zijn puurheid en efficient kan overbrengen aan anderen: speels en simpel – “Easy does it” … . 

Een jaar later werd ik na extra examens een Level 2 Instructor.

Sinds medio 2022 kreeg ik de eer om een Level 3 WHM Instructor te worden. “A True Ambassador of the WHM”

De Wim Hof Methode is zo breed veelzijdig en zo mooi en essentieel in zijn boodschap, dat het intussen een missie geworden is om deze krachtige, maar doodeenvoudige methode aan zoveel mogelijk mensen uit te leggen. 

Daar er veel minder Nederlandstalige informatie is over de Wim Hof Method probeer ik zoveel mogelijk Nederlandstalige mensen te bereiken met Wims Boodschap en Methode.  

"I'm A Man on Wim Hofs mission!"

Wim heeft met zijn baanbrekende Wim Hof Methode een mooie boodschap gekoppeld aan krachtige technieken en tools die ons toelaten om zelf een enorme invloed uit te oefenen op onze fysieke en mentale gezondheid, onze vitaliteit, emotionele maturiteit en gevoel van inner peace and joy ons volledige potentieel te her-ontdekken en te manifesteren. 

Voorbij limiterende gedachten en opnieuw in contact met normale menselijke emoties zoals verdiet en woede. Wanneer emoties mogen stromen, overweldigen ze je niet meer en blokkeren ze je niet meer.

Voorbij – vaak aangeleerde – angsten die ons verhinderen voluit te Leven en ons in “overlevingsstand” houden in plaats van voluit te Leven. “Like Nature has meant us to be – Wim Hof 

Je komt opnieuw in contact met je hart en voelt intuïtief aan wat je kan en wilt doen.

En belangrijker nog, je voelt de daadkracht om naar je hart te luisteren en ernaar te handelen. Om niet alleen te overleven, but to “Live at your fullest potential. ~Step by step. Forever learning and growing.

Het is dan ook een missie om mensen te helpen op hun weg – om terug connectie te maken met hun volle potentieel; mensen te helpen hun talenten en gaves te ontplooien en – authentiek en onbezorgd – te delen met anderen. Mensen wáchten op jouw talenten en gaves. 

Om mensen opnieuw bewust te laten maken met henzelf, met Moeder Aarde en met elkaar. Om dankzij de Wim Hof Mindset, de Wim Hof Methode en Movement de wereld opnieuw een mooiere, Liefdevollere en respectvollere plaats te maken. 

Are you in!? 😉 

Meer over mij ...

Toen ik 12 was en met mijn verstuikte enkel bij de kinesist op tafel lag wist ik al dat ik ook kinesist wilde worden.

Na mijn studies als kinesist (2000) in Leuven mocht ik doctoreren bij Prof Dr. Helsen. Maar ik bedankte. Ik wou met mensen werken. Mensen helpen. En dus begon ik aan mijn opleiding tot osteopaat. 

Ik doe mijn job als kinesist/osteopaat ontzettend graag. Het persoonlijke contact, de voldoening die gepaard gaat met het kunnen helpen van mensen. Hun dankbaarheid. Wunderbar.

Ik heb ook het voorrecht gehad om lezingen te geven over osteopathie in zowel het Europees Parlement als ik het Vlaams parlement in samenwerking met Dr. Eveline Madrid. 

In mijn non stop proces van persoonlijke ontwikkeling ben ik uitgekomen bij de Wim Hof Methode. Omdat ik op zo’n korte tijd zo veel sprongen vooruit heb kunnen maken dankzij deze methode, wilde ik hem dolgraag aanleren aan anderen. 

Daarom ben ik begonnen met het organiseren van Wim Hof Methode workshops als gecertifieerd instructeur

Van kritisch Wetenschappelijk naar Ervaringsgericht. Naar Beide.

1. Studie Kinesitherapie aan de KU Leuven -Evidence Based

1. Een kritische geest

Aan de universiteit in Leuven leer je vanzelf kritisch wetenschappelijk denken. Logica ook. Ik hield – en hou nog steeds – van wetenschappelijk onderzoek en bezit nog steeds dezelfde kritische geest als toen. Toch merkte ik dat ik op het einde van mijn studies misschien iets té wetenschappelijk ingesteld werd. Dat uitte zich in de volgende ingesteldheid:

"Als iets niet wetenschappelijk bewezen is, dan bestaat het niet"

2. Een vleugje filosofie

In Leuven kreeg ik ook op vrijdagmorgen om 8u00 filosofie! Vrijdagmorgen. 8u00! Ik denk dat ik maar een handvol hoorcolleges gevolgd heb.

Maar één uitspraak zou me tot de dag van vandaag bijblijven en beïnvloeden!

"Al het geluk in het leven begint met bewondering en verwondering"

2. Studie Osteopathie - Fico Antwerpen (Experience Based)

Een moeilijke start

De eerste lessen osteopathie verliepen moeizaam. Verhalen over bewegende organen en stromend ruggenmergsvocht botsten met mijn kritisch wetenschappelijke ingesteldheid. Pas na mijn eigen ervaring met geblokkeerde organen opende ik mijn ogen. En mijn geest.

Mijn geblokkeerde nier

Op een koude zondagmorgen in de winter, kreeg ik mijn doorbraak cadeau. Ik had al weken last van erge liespijn tijdens het voetballen. In die mate dat ik vaak de wedstrijd vroegtijdig moest staken.

Mijn docent osteopathie, stelde voor om mij te behandelen. Hij zei dat mijn linkernier niet voldoende de beweging van het middenrif volgde. Wonder boven wonder ervoer ik diezelfde namiddag geen pijn meer in mijn lies.

Zelfs niet op een hard bevroren veld. Mijn (te) wetenschappelijk ingestelde mindset was ontdooid.

Op onderzoek naar ...

3. De tastbare en de niet-tastbare wereld. (Experience Based)

De afgelopen jaren heb ik -tig boeken verslonden over psychologie, persoonlijke ontwikkeling en voeding. Over Oosterse filosofieën en Indiaanse culturen tot Quantumfysica. Van Eckhart Tolle tot Paul Coelho tot Louise Hay. Van Neile Walsch tot Dan Millman. 

Ik las over universele wetten die we maar niet lijken te kunnen veranderen, epigenetica, mind- en biohacking, numerologie, sjamanisme, gun Sha, psychedelica en microdosing, roptromyotherapie, kinesiologie, geneeskrachtige kruiden, Chinese meridianen en mindfulllnes, meditaties en ademhalingsoefeningen.

Stuk voor stuk krakers voor mijn kritische geest. En tegelijkertijd geestverruimend. Voeding voor mijn ziel. 

Eén ding komt er altijd terug: 

We hebben de macht om verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen denkwereld en gezondheid. 

Mijn zoektocht ging steeds verder en verder … en ik kwam uit bij

… een enorme nugget of gold

A nugget of gold for everybody ... and every mind

4. Wim Hof Methode - (Experience en Evidence Based)

Toevallige ontdekking (Experience)

Ik ontdekte de Wim Hof Methode toevallig toen ik rondsurfte op Youtube. Al na de eerste ademhaling was ik helemaal weggeblazen. Ik voelde een zalige energie door mijn lichaam stromen na verdere verdieping DMT bleek te zijn. Ik schreef me in voor zijn online cursus en kroop onder de koude douche (en ik haatte de koude moet je weten). Al bij al viel het enorm mee. AL na de derde dag voelde ik dat mijn lichaam zich sneller en sneller aanpaste aan de koude!

Ik voelde ook een enorm verschil met of zonder koude douche in de ochtend – zowel fysiek en mentaal. Ik was gewoon energieker de dagen dat ik wél koud douchte!  Ongelooflijk. Die koude douche was “so well worth it!”

Ik zou al snel verknocht geraken aan de WHM Niet veel later ging ik mee op wintertravel (2018). Daar maakte ik zo’n grote sprongen voorwaarts waardoor ik voelde dat ik deze geweldige methode wilde aanleren aan anderen.

Nog geen jaar later was ik een trotse  Wim Hof instructeur! (2018-2019)   

Wetenschappelijk onderzoek (Evidence)

Maar mijn sceptische geest liet me niet in de steek. Ik wou dus absoluut wou weten wat de wetenschap over de Wim Hof Methode te had. De wetenschappelijke resultaten zijn gewoonweg verbluffend. 

Niet alleen omdat ze verklaren hoe Wim Hof zijn bijna onmenselijke krachttoeren uithaalt, maar omdat ze ook uitleggen hoe iedereen in staat is om in ijswater zijn rust te vinden

En vooral, omdat ze verklaren dat iedereen invloed kunnen uitoefenen op onze eigen gezondheid, zowel fysiek als mentaal. En dit op een manier die ik zelf nooit voor mogelijk gehouden had. 

Hoe dieper ik ging graven in de theorie achter de Wim Hof Methode. Des te meer ik mijn eigen grenzen verlegde, des te meer werd het me duidelijk wat voor een ongelooflijk geschenk de Wim Hof Methode is voor iedereen die controle wil uitoefenen voor zijn eigen geluk, vitaliteit en gezondheid. 

Een greep uit

Mijn Favoriete boeken

Ik denk dat ik er 100+ gelezen heb. Dit zijn degene die vandaag nog in mijn boekenkast staan. Het zijn vooral boeken voor persoonlijke ontwikkeling. Volgens mij stuk voor stuk Life changing op een of andere manier. 

Inspirerende meditaties

The Welcoming – Michael Stillwater

Unity – Richard Rudd

The end of suffering – Tich Nath Hanh

Clarity – Richard Rudd

Een aantal ...

Motivational Speeches

Lone Wolf Motivational Speech

Attitude of the Lion

OPLEIDING

1996 - 2000

KU - Leuven

Al Sinds mijn 12e wist ik na een enkeloperatie en een aantal bezoeken bij een kinesist dat ik kinesitherapeut wilde worden. In 1996 startte ik de studie “Motorische Revalidatie en Kinesitherapie (MOREKI) aan de KU Keuven. In 2000 studeerde ik er af al “licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie” 

2000 - 2006

FICO - Antwerpen

Reeds in mijn laatste jaar in Leuven was mijn interesse om de opleiding tot osteopaat gewekt. Naast een wetenschappelijke kijk op het lichaam werd ik stilaan ook geïntrigeerd door een holistische zienswijze. 

2017

Basis Module Wim Hof Method

Nadat ik toevallig met de Wim Hof Methode in contact kwam via Youtube, was ik zo weggeblazen door de WHM basic Breathing dat ik me onmiddellijk inschreef voor de online “10 weken cursus” en de Fundamentals cursus. Life changing!

2018

Advanced Module Wim Hof Method

Na de Basic Module besloot in op Winter travel te gaan met Jerome Wherens en Patrick Philips in de Vogezen. Toen ik daar echt ervoer hoeveel meer we kunnen dan we denken, besloot ik de stap te zetten om aan de WHM Academy de Advanced Module  te volgen als 1e stap te zetten om Wim Hof instructeur te worden. 

2019

Master Module Wim Hof Method

Na studie van alle wetenschappelijke onderzoeken die gedaan zijn naar de Wim Hof Methode besefte ik werkelijk hoe groot de impact op je gezondheid kan zijn door zo iets simpels te doen als te ademen en de kou (opnieuw) te leren omarmen. Na een week ademhalingssessies, een theoretisch examen, praktijkexamens en vrij extreme koudetraining onder leiding van Pioniers Bart Pronk en Bart Scholtissen en Wim Hof zelf, mocht ik mezelf “Certified Wim Hof Instructor” noemen. Health, Strentgh and Happiness for everybody! Pure magie.

Beroep

2001 - 2003

Eigen Praktijk in Bierbeek

Na mijn studies ben ik in Leuven blijven plakken en in Bierbeek begonnen met mijn eigen praktijk. Intussen leerde ik ook Dr Madrid kennen uit Wijgmaal.

2004 - 2010

Return to Limburg (Zutendaal)

(Her)opstarten van eigen praktijk in Zutendaal. 

2005 - heden

Start Praktijk in Wijgmaal (Leuven) bij Dr Madrid

Aangezien ik nog veel patiënten had van in de tijd in Bierbeek heb ik besloten 2 maal per week naar Leuven te rijden om ook daar patiënten te behandelen. Dit zorgt naast het feit dat het enorm leuk is voor een welgekomen afwisseling.

2010 - heden

Verhuis naar en praktijk in Munsterbilzen

Vermits Zutendaal niet zo ver verwijderd is van Zutendaal was de verhuis van de praktijk naar Munsterbilzen niet zo problematisch. Dit is waar ik heden patienten ontvang op maandag, woensdag en vrijdag. 

2012 - 2017

Lezing Osteopathy en werken aan de Committee of the Regions EU

In 2012 was ik gastspreker voor 2 lezingen aan de CoR voor 2 lezingen over Osteopathy: “Underlying Pathways of Common Pain syndroms and symptoms.

Na deze lezingen ben ik nog enkele keren pers jaar actief geweest als osteopaat in het CoR op freelance basis.

2015 - 2016

Lezing Osteopathie in het Vlaams Parlement

Naar analogie met de lezing in de EU gaf ik in mei 2015 een lezing over osteopathie in het Vlaams Parlement met als onderwerp: “Geef KANS geen kans: onderliggend mechanisme van veel voorkomende pijnklachten”. Ook daar ben ik nog enkele malen werkzaam geweest op freelance basis

Maart 2019

Sidekick van Bart Biermans tijdens een WHM verdiepingsweekend in de Ardennen

Als Sidekick van Bart Biermans – een geweldige man die met Wim Hof heel de hele wereld rondreist – heb ik een unieke kans gekregen om mijn eerste echte opdracht als Wim Hof Instructeur de knepen van het vak nog extra aan te scherpen. Samen hebben we 30 mensen 3 dagen lang begeleiden tijdens geweldige ademhalingssessie, zeer uitdagende koudetraininge en (de WHM) yoga-oefeningen! Dit smaakt naar veel meer!  

Mei 2019

WHM Advanced Weekend at Wim Hof center (Stroe) met Bart Biermans

In het prachtige Wim Hof Method center in Stroe, Wims thuis, gaf ik samen met Bart Biermans een heel weekend alle aspecten van de Wim Hof Methode aan 25 gemotiveerde deelnemers uit heel de wereld. 

Mindhacks, body hacks, diepgaande ademhalingssessies, stiltewandelingen, geavanceerde ademhalingstechnieken, ‘advanced icebaths’, teambuilding, … Ook dit was weeral een ongelooflijk geslaagd weekend! 

 

Wim Hof Methode workshop aan de Nederlandse Marine met Bart Biermans

In den Helder, basis van de Nederlandse Marine werden meer dan 80 leden van de Nederlandse marine onderworpen aan een boeiende WHM presentatie, een onvergetelijke ademhalingssessie op de kade en een pittig ijsbad op een Nederlandse Fregat. Surrealistische, maar geweldige ervaring mag ik wel zeggen 🙂 

July 2019

Wim Hof Summer Travel - assistent van Wim Hof

Ongelooflijke ervaring waar we met een Team van 8 Wim Hof Instructeurs en Wim Hof maar liefst 100 mensen begeleid hebben naar een betere en sterkere versie van zichzelf met tal van activiteiten: uitgebreide ademhalingssessies, ijsbaden, canyoning, Bergwandelingen, modderbaden, ijsbaden in natuurlijk smeltwater op +2000 m hoogte. Een ervaring om nooit te vergeten. Zowel voor de deelnemers als voor mezelf ! 

November 2019

Assistent Train the Trainer Wim Hof Academy - Master Module Poland

January 2020

Wim Hof Method Winter Travel - Poland

Februari 2021

In de media: kranten, VTM nieuws

Juli 2021

In de media: Waarheid, durven en doen - TV show

Begeleiding Sam Gooris, Tessa Wullaert en Gers Pardoel in het ijsbad in het VTM programma Waarheid, durven en doen! 

Februari 2022

Wim hof Method Winter Travel Polen

Helaas kon deze deelname als instructor aan de legendarische winter travel in Polen niet doorgaan omdat ik daags voordien + testte voor Corona

Maart 2022

In de media: koudewandelingen (HBVL)

juni 2022

Wim Hof Method Summer Travel - Spain

Verantwoordelijke voor de uitleg van de Wim Hof Methode en de wetenschap aan alle 120 aanwezige deelnemers aan de start van deze prachtige week! 

juli 2022

Level 3 Wim Hof Method Certified Instructor !

Na een ongelooflijke journey werd ik in juli 2022 uitgenodigd en “gepromoveerd” tot Level 3 Instructor. Dit Level kan je niet “behalen” … . Hiervoor wordt je door Innerfire, het bedrijf achter de Wim Hof Method en de Wim Hof Academy geslecteerd en benoemd als Ambassadeur van de WHM. 

september 2022

Wim Hof Method Summer Travel - Spain (July & September)

Wederom verantwoordelijk voor de uitleg van de Wim Hof Methode en de wetenschap aan alle 120 aanwezige deelnemers. Wat een prachtige week dit weer was. In ieder geval mijn meest intense Wim Hof Travel als instructeur ooit! 

Maart 2023

THE BIG!!! Wim Hof Method Winter Travel - Supervisor Instructor.

Nieuwe functie: “supervisor instructor” – deze functie is nieuw – we’re filling in the blanks!