Wim Hof Methode Weekend : Ardennen

Ervaar de Wim Hof Method In zijn totaliteit. In zijn speelse eenvoud. In haar kracht. Puur Natuur.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

* Ook geschikt voor beginnende Hoffers

AGENDA

Wim Hof Method Weekends

In de winter van 2023 zijn er (voorlopig) twee Wim Hof Methode weekends gepland.

Als je een beetje gebeten bent door de Wim Hof Microbe, dan kan je je aan een heel bijzonder weekend verwachten. Mocht je dus willen deelnemen, wacht dan aub niet te lang om teleurstelling te voorkomen!

Hieronder vind je de data van deze Wim Hof Methode Weekends in de Ardennen (Sankt Vith) workshops. 

Ik kijk er ontzettend naar uit om een mooie groep van 14-16 mensen mee te nemen op een WHM avontuur dat je nooit meer zal vergeten. Een Weekend waarin ik álles wat ik over de Wim Hof Methode weet met je zal delen: in woord en in ervaring.

1. Wim Hof Methode weekend ...

It's all about Love, Playfulness & Connection

Tijdens het Wim Hof Method weekend wordt het duidelijk dat de Natuur de ultieme Leraar is. Met de Natuur als spiegel en gids, ligt er tijdens dit weekend veel nadruk op de bewustwording en de transformatie van je innerlijke processen. Speels, ongedwongen en op je eigen tempo. 

Om deze processen opnieuw in harmonie te brengen en je bewust te worden van je aangeboren intuïtie en dito krachten.

Eenmaal opnieuw in verbinding met die krachten, voelt het natuurlijk en opwindend om angsten te overwinnen, beperkende gedachten over je eigen kunnen te negeren en emoties vrijuit te laten stromen:

je herontdekt een verloren gewaand vertrouwen in je intuïtie en je fysiek functioneren. “Your body and the Tribe have your back!” 

"Eenmaal opnieuw in verbinding met je intuïtie en Life Force, voelt het natuurlijk en opwindend om angsten te overwinnen, beperkende gedachten te negeren en emoties vrijuit te laten stromen. Je herontdekt een verloren gewaand vertrouwen in je intuïtie en je fysiek functioneren.
Dominique Stulens Level 3 Wim hof Method Instructor (Spain Summer Travel 2022)
Dominique
Level 3 WHM Instructor

Met dit vertrouwen dompelen we ons onder in de helende krachten van lichaam en geest. Wanneer je deze eenheid en tijdloosheid éénmaal ervaren hebt, ontwaakt een hernieuwd geloof in jezelf en je eigen kunnen. Tegelijkertijd ga je anderen ook beter intuïtief aanvoelen en mee connecteren. The Power of the Tribe verandert van een abstract begrip in een onmogelijk te vergeten ervaring.  

Mensen bloeien open en stralen die verloren gewaande energie weer zichtbaar uit. Twijfel aan en oordelen over zichzelf vervagen op de achtergrond en maken plaats voor vastberadenheid, zelfvertrouwen en plotse levensveranderende inzichten. Creativiteit bloeit op en een kalm gevoel van sereniteit komt bovendrijven: het einde van decennialange conditionering komt dan in zicht.

Laat het Mysterie van het Leven je leiden tijdens dit weekend. Gesteund door de groep en verbonden met je eigen mentale en fysieke krachten, creëren we samen een onverhoopt einde en een hoopvol nieuw begin. 

2. Wim Hof Methode Weekend doelstellingen

HERONTDEK JE SPEELSE EN AVONTUURLIJKE KANT

Vaak zijn we vergeten als volwassen veel te serieus en zijn we vergeten wat onze Natural Sate is: “A child that lives with responsibilities”

Kom opnieuw in contact met je je drang naar ervaring en avontuur, je humor  en je nieuwsgierigheid, je zorgeloosheid en speelsheid! 

WEES 1 MET DE NATUUR EN DE TRIBE

Laat je “angst voor de groep” varen en ervaar de “Power and support of the grou:

Je verbindt op de meest authentieke manier met jezelf, met anderen en met de kracht van de Natuur.

Connecteer met “oneness”, ver voorbij sociale status, bezittingen en prestaties en voel je Thuis in the Tribe en de Natuur.

VERBIND OPNIEUW BEWUST MET JE GEVOEL/VOELEN

Leer opnieuw naar je lichaam te luisteren; naar fysieke signalen, je hartslag en je ademhaling. Leer je innerlijke stem opnieuw te herkennen en onvoorwaardelijk te volgen.

Voel de diepmenselijke ervaring van angsten, twijfels en emoties opnieuw stromen en overstijg ze vanuit een diepere dimensie in Jezelf.

VERTROUW JE LICHAAM (OPNIEUW)

Je Lichaam is onvoorstelbaar intelligent. Leer opnieuw op deze kracht en intelligentie te vertrouwen door bewust bij je lichaam te blijven en je geest te sturen (set your mind!).

Ervaar opnieuw rust en geluk temidden van de menselijke emoties van schuld, schaamte, angst, rode, frustratie en verdriet. 

ONTKETEN OPENIEUW JE VEER- EN DAADKRACHT

Her-ontdek je Life Force (veerkracht en daadkracht) en je Intrinsieke Wijsheid (Inner Child) om je eigen (innerlijke) ervaring te kiezen, ongeacht de externe omstandigheden.

Vertrouw op je veerkracht en daadkracht van binnenuit en neem verantwoordelijkeheid voor je Leven en Toewijding aan datgene dat je gelukkig en krachtig en gezond maakt. 

HERSTEL VAN BINNENUIT

Herken ongeheelde aspecten bij jezelf en neem opnieuw controle over een overprikkeld zenuwstelsel. Gebruik bewust je ademhaling, mind en de natuur om je fysieke en mentale gezondheid vanuit je innerlijke kracht en wijsheid te Helen of te boosten. 

OVERSTIJG MENTALE GRENZEN, RESPECTEER JE FYSIEKE GRENZEN

Herken en overstijg je “eigen” wederkerende, limiterende gedachten, verlammende angsten en overweldigende emoties. Om ze nadien te overstijgen.

Leer tegelijkertijd je fysieke grenzen respecteren door perfectionisme en groepsdruk naast je heen te leggen. 

VOEL JE LEVENDIGER DAN OOIT TEVOREN

Voel hoe je lichaam en zintuigen overladen worden met Levenskracht, hoe je geest verruimt, hoe je hart opent en je herenigt met de wijsheid van je Spirit/Intuitie. 

VERRUIM JE PERSPECTIEF ... OVER ALLES

Verander en verruim je perspectief: ga niet onbezonnen, maar speels op avontuur om je limiterende gedachten te “checken” met je ervaring. Je perspectief over jezelf, anderen en wat de Natuur voor je kan betekenen zullen voor eeuwig veranderd zijn! 

HERONTDEK JE POTENTIEEL, GAVES EN TALENTEN

Voorbij je angsten en twijfels ligt een nieuwe, stille wereld van jouw volle potentieel en talenten die erop wachten om aangeboord te worden.

Laat je creativiteit weer onbeperkt en zonder angst voor oordeel van jezelf of anderen stromen. Opdat je je gaves ten volle kan gebruiken voor hen die jou nodig hebben!

ERVAAR INNERLIJKE VRIJHEID

Herontdek innerlijke vrijheid door angst, pijnprikkels, twijfels en emoties te “laten zijn en te laten stromen”. het vermogen om niet oordelend waar te nemen wat er gebeurt zonder dit te willen veranderen brengt je naar die innerlijke vrijheid. 

Put yourself in the expert hands of a WHM Instructor for an extended Wim Hof Method training session. WHM Weekends are intended to be a deeper exploration of the Wim Hof Method than what might be covered in a workshop. “

Over the course of two or three days, all facets of the Wim Hof Method will be extensively covered.

You will learn about the physiological mechanisms that come into play, and engage in a variety of breathing and cold therapy activities. 

The intimate quality of the weekend allows for ample personal attention, and feedback tailored to your specific situation. Whether you are looking to improve mental or physical performance, relieve symptoms related to an illness, or even just curious to find out what the Wim Hof Method is all about— a WHM Weekend offers something very for everyone.” 

3. Wim Hof Technieken en Activiteiten

Tijdens dit buitengewone WHM weekend gaan we aan de slag met alle Wim Hof Technieken en oefeningen onder de onvoorspelbare leiding van Moeder Natuur. We gaan dieper dan ooit tevoren! Ongedwongen en speels. Welke Wim Hof technieken en oefeningen mag je verwachten tijdens dit weekend? 

1. Wim Hof Ademhalingsoefeningen en -Technieken

 1. Wim Hof Basic Breathing & de Advanced Wim Hof Power Breathing Sessies (ook WIM HOF DMT Breathing genaamd) 
 2. Wim Hof mediation & relaxation (“Pizza Exercise”)
 3. “Wim Hof Brown Fat activation”
 4. “Squeeze Technique” 
 5. “Horse Stance” & “Humming”
 

2. Dagelijkse (meervoudige) blootstelling aan koude met verschillende intenties en doelstellingen

 1. Verschillende soorten ijsbaden op verschillende locaties (riviertjes, vijver, meer, …)
 2. Koudewandeling om diep te gaan in bewustzijn van ademhaling en bewustzijn (al dan niet gecombineerd met een ijsbad in de natuur)
 3. Andere oefeningen in de buitenlucht
 4. Sneeuwballengevecht!? 😀 
 

3. Mindset/Focus/Commitment

We duiken diep in Wims mindset en gaan dan aan de slag met Moeder natuur om zijn mindset voor onszelf te ervaren temidden van de onvoorspelbaarheid van Moeder Natuur.

We bespreken uitgebreid, maar praktisch hoe de 3 pillars van de Wim Hof Methode elkaar versterken en hoe je bewust je zenuwstelsel, immuunsysteem, hormonaal stelsel en je gemoed kan beïnvloeden. 

We bespreken ook in alle eenvoud de meest baanbrekende onderzoeken achter de Wim Hof Methode en de organische implicaties hiervan. We geven je allerlei praktische takeways en trucjes om je focus en commitment aan te scherpen zonder jezelf te forceren en je fysieke grenzen te vrijwaren

 

4. Andere activiteiten:

 1. Wim Hof Yoga poses en stretches (trains mindset en flexibiliteit van het lichaam)
 2. Hartopenende Meditaties  
 3. Bespreking van en integratie van je ervaringen
 4. Cacaoceremonie op zaterdagvond (optioneel)

4. Locatie/ Voeding

A. Locatie

We verblijven in een moderne, goed uitgeruste groepsaccommodatie te Sankt Vith in de Ardennen, gelegen op het hoogste punt van België. Als er in de winter sneeuw valt, zal het dus hier zijn.

Er zijn 7 kamers met twee eenpersoonsbedden en 1 kamer met 4 eenpersoonsbedden. Alle kamers zijn uitgerust met een eigen badkamer.

Het is gelegen temidden van een bosrijke omgeving met prachtige natuur en diverse mogelijkheden om aan koudetraining en natuurlijke ijsbaden te nemen. 

Maw : een heerlijke locatie om in alle rust een Wim Hof Weekend te organiseren. 

B. Voeding

Een professionele kokkin gaat een heel weekend met ons mee en zorgt voor een heerlijk ontbijt, een gezonde lunch en een warm, vegetarisch dinner.

Mocht je last hebben van bepaalde intoleranties of allergie? Gelieve dit dan tijdig door te geven.

Verder wordt er de hele dag door voldoende fruit, koffie en thee voorzien. 

Zowel de accomodatie (2 overnachtingen) als de verschillende maaltijden zijn natuurlijk in de prijs inbegrepen. 

5. Veelgestelde vragen

Kan iedereen deelnemen aan dit WHM weekend?

Ja, dit weekend is geschikt voor iedereen (uitgezonderd de absolute contra-indicaties; epilepsie; hartaandoeningen, verhoogde bloeddruk, zwangerschap, … ) 

Zelfs tijdens de Wim Hof winter en Summer Travels nemen mensen deel zonder enige ervaring. Het programma wordt altijd aangepast aan de noden van de groep, maar er worden ook individuele adviezen gegeven. 

Als je twijfelt of je dit weekend wel “aankan” neem dan gerust even contact met me op. Dan bespreken we dit even persoonlijk (telefonisch of via mail) 

Wat als ik bepaalde oefeningen niet kan doen of als ik even te vermoeid ben om mee te doen?

Eén van de belangrijke aspecten van de Wim Hof Method is niet enkel je limiterende gedachten te overstijgen, maar ook de fysieke grenzen van je lichaam te leren aanvoelen en te respecteren.
In dat geval passen we de oefening aan of neem je aan deze activiteit gewoon niet deel. Zelfs het aanschouwen van zo’n activiteit is een leerrijke ervaring. Of je gaat gewoon even rusten. Alles mag, niets moet. 

Moet ik over een goede conditie beschikken?

Als je bedoelt of je over de conditie van een topsporter moet beschikken? Neen. Een normale conditie is meer dan voldoende. Als je 1,5 – 2 uur kan wandelen, is je conditie ruim voldoende om alle uitdagingen aan te gaan. 

Hoe kan ik me voorbereiden op dit WHM weekend?

Na inschrijving ontvang je een informatiemap. Daarin staat naast je paklijst ook alle praktische informatie over hoe je je kan voorbereiden voor dit weekend. 

Wat is de exacte locatie van de accomodatie?

De exacte locatie vind je terug in de infomap die je onmiddellijk na inschrijving kan downloaden. 

Wat is het annulering- of teruggavebeleid?

Het annulerings- en teruggavebeleid vind je terug op Wims officiële website onder punt 7.11 en 7.12 

FINANCIEEL

Wil je graag mee, maar is het financieel makkelijker om je betaling te spreiden of samen iets uit te werken?

-> Niet twijfelen en neem gewoon even contact met me op. Alles is mogelijk!? 

AGENDA

Wim Hof Method Weekends

Klaar voor een onvergetelijk Wim Hof avontuur in al zijn eenvoud en puurheid? 

Wim HOF WEEKEND ARDENNEN 2023

We will look Nature straight in the eye

Dagen
Uren
Minuten
Seconden