Wim Hof Methode Workshop : ADVANCED

"Rediscover the Power of your Mind and unlock your True and Full Potential"

AGENDA

Wim Hof Method ADVANCED Workshops

"Als je ooit rust gevonden hebt in 2-minuten ijsbad en je bent bekend met de Wim Hof Basic breathing, dan kan je het niveau van de Advanced workshop zeker aan. Deze workshop tilt je beoefening van de WHM naar een ongekend en nog bewuster level ... "

Hieronder vind je alle data en locaties van de komende Wim Hof Method ADVANCED workshops. Wees er snel genoeg bij. De plaatsen zijn beperkt en de workshops zijn meestal snel uitverkocht! 

Tijdens deze workshops neem ik je nog dieper mee in Jezelf. We gaan niet zomaar “langer in het ijsbad”, maar nog “dieper en bewuster” Ik zie je graag in een van mijn workshops! Dominique 

Twijfel je nog? Hier lees je alvast wat 475+ mensen van deze workshop vonden! 

Wim Hof

THE ICEMAN

If you already have some experience with the Wim Hof Method —maybe you’ve joined a fundamentals workshop or you use the fundamentals online course or the WHM app for you daily breathing exercises— but would like to dive deeper with the help of some professional guidance, an Advanced Workshop may be just what you’re looking for.

With a basic level of WHM familiarity understood, the Instructor puts together a program suitable for participants who are not apprehensive about an ice bath of up to 10 minutes. You might venture out into a natural icy stream, or engage in a breathing session comprising several consecutive rounds. The goal here as always is not reckless daring, but careful, curious exploration.

An Advanced Workshop offers the same small scale intimacy of a Fundamentals Workshop, with the same close personal attention that is vital when exploring the depths of body and mind.

1. Wat mag je verwachten van mijn WHM Advanced Workshops?

“Advanced” betekent niet dat we “steeds verder” gaan.

Advanced betekent dat we nog dieper in onszelf afdalen. Bewuster. Bewuster van geest en Lichaam. En de ziel.

Het betekent dat we de krachten en het bewustzijn dat we in de fundamentals workshop wakker gemaakt hebben, nu bewust gaan gebruiken voor “happiness, Health and strength.” 

Nog bewuster. Hoe beter we met stress en emoties leren omgaan en in contact kunnen blijven met ons hart, des te makkelijker het is om door te groeien naar ons volle potentieel. 

Met behulp van een duidelijke presentatie gaan we ons optimaal voorbereiden om op een veilige en speelse manier de diepere lagen van de Wim Hof Methode en van onszelf te onderzoeken en te ervaren. 

2. Recap Fundamentals workshop!

In de Fundamentals workshop besteed ik veel aandacht aan de belangrijkste Pillar van de Wim Hof Methode: MINDSET

Hiermee leggen we een stevige basis om ook thuis en met een sterke mindset veilig, maar vooral ook intentioneel aan de slag te gaan met de Wim Hof Methode.

Deze basisprincipes worden grondig en interactief herhaald voordat we de advanced mindset technics onthullen.

3. Advanced Mindset Technieken

"Not the sky is the limit, your mind is"

In de advanced workshop bouwen we verder op het fundament van een nieuwe mindset met advanced technieken. We gaan naar de essentie

Tijdens Wims hersenscan studie (Brain Over body Study) werd ontegensprekelijk aangetoond dat Wim Hof in staat was met de “power of the mind” zijn lichaamstemperatuur constant te houden, zijn “paniek centrum” uit te schakelen,  natuurlijke morfineachtige pijnstillers en cannabinoiden aan te maken. 

We gaan het mysterie (het hoe, wat en waarom) van dit fenomeen stap voor stap uit de doeken doen.

Nadien brengen we ze tot leven in de Power Breathing, de advanced excercises en het ijsbad.  

Deze ervaring stelt je in staat de “awakened state & forces” bewust te gebruiken in je leven van alledag. 

Vorige slide
Volgende slide

4. Conscious Breathing

"Awareness is the key difference between a mediocre and a great Life."

Bewust ademen. Intentioneel. Een aantal keren, enkele minuutjes per dag. In contact met je lichaam. In contact met de natuur. Het maakt een wereld van verschil. 

Voor je concentratie. Voor je aandachtsspanne. Voor je prestatievermogen. Voor omgang met stress en emoties.  

Je kan het vergelijken met wanneer je smartphone of computer vastloopt. Even heropstarten en hij doet het weer perfect. 

Vorige slide
Volgende slide

Om dit bewust, intentioneel en zo efficiënt mogelijk te doen, bekijken we het bloedvatenstelsel en ons middenrif eens van dichterbij. Om het beter te visualiseren. Om het beter te voelen. Om het te sturen.

Hierdoor blijf je verankerd in  jezelf en in je lichaam. Ook op momenten van stress en emotionele onrust. En word je je bewuster van de de magie in je Leven.  

We oefenen dit in opdat je het thuis kan integreren 😉 

5. Wim Hof Power Breathing

"All the Power, All the Love"

De Power Breathing is een advanced breathing techniek die Wim gebruikte in de befaamde endotoxinestudie waarbij hij de wereld toonde dat hij uit vrije wil zijn autonome zenuwstelsel kon beïnvloeden.

We dringen diep door in de diepste delen van ons brein en kunnen daarmee bewust invloed uitoefenen op onze Master Glands (hypofyse, epifyse) die instaan voor de besturing van het autonoom zenuwstelsel.

Hierdoor hebben we een onverwacht grote invloed op ons immuunsysteem, zenuwstelsel, hormonaal systeem en gemoedstoestand. 

Het activeert daadkracht en brengt twijfel en angst naar de achtergrond. 

Het is een zeer krachtige techniek die de nodige uitleg en ‘know how’ vergt om hem correct en veilig uit te voeren. 

Eerst onderzoeken we wat tijdens deze oefening juist in het lichaam gebeurt en wanneer en waarom je deze techniek zou verkiezen boven de WHM basic Breathing. 

We bespreken het basisprotocol en oefenen de befaamde “squeeze” techniek (waarmee je nog dieper in het brein geraakt) op voorhand in.

Vervolgens gaan we aan de slag in een begeleide groepssessie Powerbreathing.

Vorige slide
Volgende slide

Power Breathing Groepssessie

Tijdens de Wim Hof Fundamentals workshop nam ik je mee op een ‘Health, Strength Happiness Rediscovery Journey’.

Tijdens de Power Breathing begeleid ik je doorheen een diepgaande ademreis in lichaam en geest, maar neemt jouw eigen “inner guide” de leiding over. 

Het resultaat is een diepgaand proces van emotionele en fysieke “cleansing”, een reconnectie met de “waarnemer in jezelf” en een bewust activeren van Life Force.

Een groepssessie versterken deze effecten enorm. Een vaak gehoorde Feedback is dat je het effect van een groepssessie thuis niet kan reproduceren. Feeling is understanding, remember? 😉 

6. Brown Fat Activation Technic

Het lichaam is genetisch perfect uitgerust om zich aan koude aan te passen. Dit proces heet “Thermogenesis”.

Shivering Thermogenesis (ST) (beven, rillen) is de natuurlijke en automatische manier van het lichaam om warmte op te wekken.

Met de “Wim Hof Brown fat activation ademtechniek” hebben we echter een krachtige tool om bewust en intentioneel warmte op te wekken en het lichaam op te warmen. (Non-shivering Thermogenesis)

Omdat deze techniek zo krachtig is, is het correct en veilig toepassen ervan uiterst belangrijk. Daarom bespreken we eerst  de theorie over hoe deze warmte tot stand komt en oefenen we hem samen in. 

Nadien testen we de efficiëntie ervan uit tijdens en na de advanced cold training exercises! 

7. Advanced Physical Exercises

Tijdens deze advanced exercise oefeningen kom je gegarandeerd je mentale en emotionele grenzen tegen.

Een eerste doel hiervan is dat je in contact komt met en je bewust wordt van je limiterende gedachten en de daarmee gepaard gaande emoties zoals frustratie, twijfel aan jezelf en het stemmetje dat zegt : “Ik geef het op”

Wanneer je ervaren hebt (feeling is understanding) dat je voorbij deze grenzen heen kan en met de emoties kan omgaan (we can do so much more than we think) bouw je nieuwe zenuwnetwerken op.

Deze helpen je deze patronen te herkennen wanneer je in het leven van alledag met hindernissen geconfronteerd wordt.

Deze patronen weerspiegelen jouw beleving van de hindernissen op weg naar je ambities en diepste verlangens.

Wanneer je je je bewust geworden bent van en ervaren hebt dát je je interne hindernissen kan overwinnen, neem je deze ervaring mee om je diepste verlangens en ambities te vervullen, ongeacht externe hindernissen 

8. Wim Hof Methode Advanced Koudetraining

A. Advanced Icebath

In de Advanced Wim Hof Workshop gaan we de duur en protocol van het ijsbad gevoelig verlengen in vergelijking met de Fundamentals workshop. Er zijn verschillende varianten mogelijk!

Het is heel normaal als je denkt dat je het “niet zal volhouden of dat je vreest dat je onderkoeld zou geraken”. Dat hoeft gelukkig niet het geval te zijn. 

Met welke Mindset begin je hieraan? Hoe behoud je je focus? Wat doe je met je ademhaling? En hoe weet je of je “mind” zegt dat het genoeg geweest is of dat het je lichaam is die een natuurlijke grens aangeeft?

Het doel is dus helemaal niet “de rit uitzitten”, maar leren hoe je het lichaam optimaal kan láten functioneren onder stress, maar ook leren luisteren naar je lichaam wanneer het zijn grenzen aangeeft.  

Dit ga je allemaal leren aanvoelen in deze workshop op een veilige en gecontroleerde manier. En vanzelfsprekend help en begeleiden wij u hierbij 🙂 

Vorige slide
Volgende slide

B. Koudewandeling

Wil je in de winter ook trainen door koudewandelingen te maken? Mooi zo. Want het is een bijzeonder mooie ervaring (al is het maar owv de reacties van andere – dik ingeduffelde – wandelaars!)

Toch is het belanrgijk om te weten hoe je het efficiënst ademt tijdens de wandeling. Hoe je je focus houdt om afkoeling te voorkomen en wat je best allemaal meeneemt in je rugzak. Safety first, remember? 

LET OP: een koudewandeling is NIET altijd een onderdeel van de Advanced workshop. Het weer en de locatie spelen hierbij uiteraard een rol. 

Vorige slide
Volgende slide

9. Voor wie?

"En voor wie uit veiligheid niet?"

De WHM advanced training is geschikt voor iedereen die de fundamentals workshop of de fundamentals online course gevolgd heeft.

Heb je dit niet gedaan maar ben je al een tijdje regelmatig met de Wim Hof Methode bezig, dan ben je ook van harte welkom. 

In het andere geval kan ik je aanraden om de fundamentals workshop eerst te volgen. 

Deze workshop is voor mensen mensen die reeds ervaring hebben met de Wim Hof Methode en die hun kennis en toepassingsmogelijkheden ervan verder willen uitdiepen. 

De advanced workshop heeft iets te bieden voor iedereen die dagelijks en bewust invloed willen uitoefenen op zijn eigen gezondheid, vitaliteit en geluk.

De Wim Hof Methode is uit veiligheid NIET geschikt voor: 

 

Andere aandoeningen waarbij de Wim Hof Methode de symptomen mogelijks kan versterken vind je hier. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst je arts! 

10. Q & A : een moment van reflectie

"Sharing is caring"

Na zowel de ademhalingsoefening als het ijsbad krijg je de kans om je ervaringen te delen over wat je allemaal gevoeld en gedacht hebt. 

Het is heel waardevol om deze ervaringen te delen of de beleving van anderen te horen. Vaak leidt deze tijd van reflectie tot extra inzichten en tips voor thuis!

Tijdens deze momenten kan je ook extra vragen stellen als je die nog hebt 😉  

Vorige slide
Volgende slide

11. Wat krijg je achteraf nog thuisgestuurd?

"de workshop is slechts een eerste stap!"

Tijdens de workshop wordt uitvoerig besproken op welke verschillende manieren je de Wim Hof Methode thuis kan toepassen.

Het onderstaande krijg je nadien nog via email thuis toegestuurd. 

  • Pdf met de wetenschappelijke onderbouwing van de Wim Hof Methode (in het Nederlands)
  • Enkele foto’s van tijdens de workshop en van jezelf in het ijsbad!
  • Geluidsopname van de Powerbreathing sessie van de workshop zodat je de sessie thuis kan overdoen!

12 Data en Inschrijven.

"You were born ready!"

13. Zij gingen je voor in de WHM advanced workshop!

"Deze workshop is next Level!"

Dominique, wanneer zijn je volgende Wim Hof Workshops/Breathwork Masterclass/Weekends?

Wil je graag op de hoogte geworden houden van nieuwe Wim Hof Activiteiten? Vul dan hiernaast je voornaam en e-mailadres in. 

Zodra er nieuwe data bekend zijn, ben jij de eerste die het weet 😉 …

Ik ga je niet spammen, hoor! Je krijgt maximum één update per maand en je kan je elk moment uitschrijven.