Wim Hof Methode TEAMBUILDING

Voor Bedrijven, verenigingen en groepen!

Haal het beste uit je mensen en bouw een ijzersterke teamspirit

"You can do so much more than you believe. Together - as ONE team, we do the unthinkable"
Dominique-Stulens-Wim-Hof-Method-Workshop-groepsademhaling.jpg
Dominique Stulens
Kinesist | Osteopaat | Lvl3 Wim Hof Instructeur

1. Wim Hof Methode voor bedrijven & groepen.

A. Wim Hof Methode TEAMBUILDING

-> Een Wim Hof Methode Teambuilding versterkt zowel het individu als de Teamspirit

Wil je voor je bedrijf eens een andere Teambuilding dan karten of Bowlen? Een Teambuilding 

 • waarbij je jouw werknemers uitdaagt, maar hen tegelijkertijd een groot cadeau biedt, zowel op het vlak van fysiek als mentaal welzijn?
 • waarover je werknemers nog maanden zullen spreken en waarmee je een Teamspirit creëert die gebaseerd is op authenticiteit en een sterke verbindinging?
 • waarbij je werknemers elkaar op een andere manier leren kennen.

 

Dan is een Wim Hof Teambuilding meer dan het overwegen waard. Deze Teambuilding leidt tot krachtige ervaringen, een hoop nieuwe inzichten, verbondenheid en intrinsiek vertrouwen.

Kortom: jouw Team ongetwijfeld zal hier wel bij varen. 

-> Stress gerelateerd ziekteverzuim

Ongeveer een derde van werk- gerelateerd ziekteverzuim wordt door stress veroorzaakt. (bij jongeren is dat zelfs de helft)

Meer dan een half miljoen Belgen (!)  heeft last van burnout/bore-out-klachten en zijn langdurig buiten strijd. Dit verhoogt de werkdruk op andere werknemers. 

Omdat de Wim Hof Methode een positieve impact heeft met name ook op het welzijn van mensen met een burn-out, is deze Teambuilding zeer interessant om je werknemers vitaal te houden en bij te dragen aan hun mentaal welzijn. 

Naast verbinding ligt de nadruk tijdens de WHM Teambuilding dan ook op stressmanagement en burnout-preventie/herstel. 

-> Voordelen voor de werknemer

 • Meer vertrouwen en geloof in eigen kunnen (in het bijzonder bij een tegenslag)
 • Krachtige tools om met emotionele en mentale onrust om te gaan.
 • Meer energie, doorzettingsvermogen en werkplezier. 
 • Minder prestatiedruk, doch een verhoogde creativiteit, inspiratie.
 • Betere focus en concentratie. 
 • De mens achter de collega leren kennen, mekaar ondersteunen in tijd van discomfort: de werknemer ervaart groepssteun in plaats van groepsdruk.
 • Inloed uitoefenen op dreigen gezondheid. 
 • Preventie van burn-out/bore-out

-> Voordelen voor de werkgever

 • Vitalere, veerkrachtige werknemers. 
 • Hogere productiviteit
 • Duurzame inzetbaarheid – Minder afwezigheid door ziekte.
 • Tevreden werknemers 
 • Betere focus en concentratie. 
 • Betere werksfeer van collega’s onderling
 • Betere connectie met de werknemers .

-> Bezwaren van deelnemers : alles mag, niets moet

Niet iedereen vindt het even prettig om in zwemkledij collega’s onder ogen te komen. Buiten het feit dat het ijsbad voor iedereen “optioneel” is, is het daarom perfect mogelijk om in het ijsbad  te stappen met een T-shirt en/of een short

Het ijsbad is een geweldige ervaring die je eigenlijk niet mag missen. Maar mochten je werknemers om welke reden dan ook het ijsbad wensen over te slaan, dan nog zal de rest van de Wim Hof Teambuilding workshop een enorme verrijking betekenen.

Bovendien wordt het niveau aangepast aan zowel het vermogen als de noden van de groep. (Ik denk aan leeftijd, uitdaging vs vertrouwen, soort beroep, …)

-> Wim Hof Teambuilding op maat ... Bedrijfsfilosofie

Het is interessant om te weten dat we de bedrijfsfilosofie kunnen integreren in de algemene mindset principes van de WHM methode. Het mindsetgedeelte voor een bouwbedrijf kan er dus net iets anders uitzien dan bvb een teambuilding voor een kinesistenpraktijk. 😉 

Graag ga ik hierover met jullie op voorhand in gesprek om de Wim Hof Teambuilding vorm te geven naar jullie noden/behoeften.

De Wim Hof teambuilding staat in het teken van weerbaarheid, bewustwording, verbinding en gezondheid. Van het individu en van het Team.
Dominique-Stulens-Wim-Hof-Method-Workshop-groepsademhaling.jpg
Dominique Stulens
Kinesist | Osteopaat | Lvl 3 Wim Hof Instructeur

2. Wim Hof Methode voor jouw sportclub, Yogastudio/Fitnesscentrum

Wil je graag de leden van je sportclub, yogastudio of fitnesscentrum introduceren in de Wim Hof Methode waardoor 

 • jouw cliënteel beter gemotiveerder gaan sporten en nog beter gaat presteren? 
 • jouw cliënteel elkaar leert kennen en dit de sfeer in jouw sportclub of fitnesscentrum/yogastudio ten goede komt? 

 

Dan is een Wim Hof Breathwork Masterclass of een Wim Hof Workshop bij jou meer dan het overwegen waard!  

We stemmen samen af op de doelen en interesses van jouw publiek!

3. Wim Hof Methode voor jouw familie of vrienden

Wil je graag met je eigen netwerk, vrienden of familie een Wim Hof Workshop organiseren? Dat kan. Op een locatie van jouw keuze, een locatie die we samen zoeken of zelfs bij jouw thuis. 

We stemmen samen af op de doelen en interesses van jouw publiek en maken er samen een leuke en leerrijke topdag van! 

B. Twee opties Wim Hof Methode Teambuilding

1. Wim Hof Methode Fundamentals Teambuilding (inclusief ijsbad)

Algemeen

Aan de hand van een overzichtelijke powerpointpresentatie worden alle principes van de Wim Hof Methode duidelijk en in verstaanbare taal uitgelegd.

Het wordt een leerrijke en speelse dag waarin iedereen in een veilig en ontspannen kader zijn mentale en fysieke grenzen kan aftasten. 

Enerzijds workshop daagt deze Wim Hof Teambuilding het individu uit om om een veilige manier zijn/haar comfortzone uit te breiden.

Anderzijds zijn er oefeningen om  de verbinding van de groep te versterken. 

Verder is er heel wat ruimte om vragen te stellen en is er informatie voorzien zodat deelnemers achteraf veilig en efficiënt met de Wim Hof Methode aan de slag kunnen.

Mindset

Dit stukje over Mindset zit vol verrassende inzichten die we met allerlei body en moind-hacks ook onmiddellijk aan den lijve gaan ervaren.

We duiken diep in het brein en bespreken theoretisch hoe stress, emoties en pijn ons prestatievermogen en onze gemoedstoestand beïnvloeden.  

Dit levert tal van kleine doorbraken en “aha- erlebnissen” op. Langzaam maar zeker krijg je meer vertrouwen in jezelf, in je lichaam en in het (optionele) ijsbad.

Wim Hof Ademhalingsoefening

Tijdens de theorie leggen we in woord en beeld uit hoe we de ademhaling kunnen gebruiken als afstandsbediening van ons Brein. Op deze manier resetten we alle grote systemen in het lichaam (het immuunsysteem; het hart-vatenstelsel, het hormoonstelsel en het sympathisch/parasympatisch zenuwstelsel, het lymfesysteem) en leren de deelnemers hoe ze hun gemoedstoestand bewust kunnen sturen.

Nadien wordt de WHM ademtechniek gedemonstreerd en bij iedere deelnemer gecontroleerd. 

De Wim Hof ademhalingssessie is een diepgaande “journey” waarbij we ronde na ronde steeds dieper in de lagen van onze fysiologie doordringen. 

Het eindresultaat is een diepe staat van fysieke en mentale ontspanning. Je bent aanbeland “in het nu” en daar mag je nog even blijven met mooie muziek op de achtergrond

De Wim Hof ademhalingsoefening in groep is een ongelooflijke ervaring die een dimensie in je wakker maakt die gekenmerkt wordt een een diep gevoel van rust, vreugde en dankbaarheid.

Bovendien is deze ervaring zo uniek dat het instant een band schept met iedereen die dezelfde ervaring ondergaan heeft. 

Wim Hof Ijsbad

De stilte en de verbinding met een diepere dimensie in onszelf hebben de deelnemers tijdens de ademhalingsoefening mogen ervaren. 

Nu ijs het tijd om deze diepere laag te verankeren in een stressvolle, maar gecontroleerde en veilige omgeving van het ijsbad. Natuurlijk wordt iedereen hier op voorbereid met theoretische uitleg en andere tips en tricks om de vuurdoop van het ijsbad te doorstaan. 

Het ijsbad staat symbool voor andere stressvolle situaties in ons leven: onmacht, controleverlies, werkdruk, emoties, pijn etc… . 

Wanneer je in staat bent – en iedereen kan dit met de juiste uitleg en mindset – om het ijsbad het hoofd te bieden, neem je deze vaardigheid mee naar andere aspecten van het leven. Dus ook moeilijkere momenten op de werkvloer. 

Kan je je de impact op je Teamspirit voorstellen als werknemers samen doorheen deze ervaring gaan? Yes! Hier praten ze nog maaaaanden over 😉 

Veiligheid

We hechten zeer veel belang aan veiligeheid bij het beoefenen van de Wim Hof Method.

Uit voorzorg is het afgeraden deel te nemen bij: aan de workshop in dien u zwangerschap, epilepsie, ernstige hartklachten, 

Andere aandoeningen waarbij de Wim Hof Methode de symptomen mogelijks kan versterken vind je hier. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst je arts! 

We zullen dan ook vragen aan al uw deelnemers om  een algemene gezondheidsverklaring in te vullen. Op die manier kan ik ook extra aandacht schenken aan deelnemers die dit nodig hebben. 

2. Wim Hof Methode Breathwork Masterclass (zonder ijsbad)

De Wim Hof Methode Breathwork Masterclass (2,5 uren) is een diepgaande ervaring die zorgt voor een instant verbinding tussen mensen die deze ademsessie samen doormaken.

 • We bespreken eerst in het algemeen de 3 pillars van de Wim Hof Methode.
 • Nadien bespreken we de mindset en intentie van de Wim Hof Ademhaling en hoe de WHM ademhaling gezondheid, gemoed en stressbestendigheid beïnvloedt. 
 • We ontdekken de theorie en de wetenschap achter Wim Hofs magische Ademhalingsoefening en oefenen de ademtechniek in. 
 • Na een persoonlijke check van alle deelnemers gaan we aan de slag met een uurdurende, onvergetelijke ademsessie.

Gedetailleerde info over de Wim Hof Method Breathwork Masterclass vind je hier … 

Prijzen - Offerte

Algemeen gesprek

In eerste instantie hebben we een telefonisch gesprek waarin jullie behoeften, bedrijfsfilosofie en de intentie van de dag besproken wordt. 

Verder bespreken we ook een aantal praktische zaken die een rol spelen in de prijsofferte: 

 • Wim Hof Fundamentals workshop Teambuilding  (met ijsbad) Wim Hof Breathwork masterclass (zonder ijsbad)?
 • Aantal deelnemers
 • Hebben jullie zelf een locatie? 
 • Audiovisuele benodigdheden (Beamer; projector, speakers, microfoon indien nodig etc, …
 • Tijdsduur :

-> Wim Hof Teambuilding met ijsbad (3,5 – 6 uur)

-> Wim Hof Breathwork Class: (2-2,5 uren) 

 • Prijs 

In de prijs zit altijd inbegrepen:

 • “Infomap vooraf” met alle praktische informatie (wat meenemen, hoe voor te bereiden,  …) 
 • De aankoop en levering van de ijsblokjes (in geval van ijsbadworkshop)
 • Infomap achteraf : infomap (pdf) achteraf met allerlei informatie over hoe de deelnemers in alle veiligheid en efficiëntie de Wim Hof Method kunnen verderzetten. 
 • Opname van de ademsessie
 • Enkele leuke foto’s 

 

Na dit gesprek kunnen we samen een prijsofferte uitwerken die voor beide partijen voldoening schept. Samen komen we er wel uit ;-). Een Wim Hof teambuilding is een enorm krachtige manier om jullie Team opnieuw met elkaar te verbinden. 

Ik kijk er van harte naar uit om er samen een topdag van te maken!

Deze bedrijven hadden reeds een Wim Hof Methode Teambuilding

Wim Hof Teambuilding - Ervaringen

Deze ervaring uit de comfortzone was fenomenaal voor de werknemers van RaameXpres en mezelf. Zelf vat ik deze mijn belevening als volgt samen: 

“I got it, I feel it. I did it. I will do it again in nature in the flow of life! Grenzen verleggen buiten je comfortzone tijdens deze WHM teambuilding resulteert in persoonlijke groei, meer stressbestendigheid, met betere bedrijfsresultaten als gevolg.”

Dankbaar voor zeer geslaagde dag, de verkregen inzichten en creativiteit tijdens de ademreis.

Nu verder focussen op samenwerking en algemeen welzijn binnen Raamexpress!

PETER SANNEN

Bedrijfscoach - Advies - Welzijn

Wim Hof Teambuilding Engenius

Dominique Stulens

Dominique Stulens is gekend voor zijn energieke, enthousiaste en humoristische “teachingstyle” om de Wim Hof Methode aan te leren. Bovendien houdt zich aan de essentie – “Easy does it” – en heeft hierbij de gave om de noden van iedere deelnemers feilloos aan te voelen.

Direct aan Wims zijde, leert hij jaarlijks de Wim Hof Methode aan aan deelnemers uit heel de wereld tijdens Wims Winter en Summer Travels. Ook assisteert en “teached” hij aan de WHM Academy, dat verantwoordelijk is voor de opleiding van de nieuwste generatie Certified WHM instructors.

Hij geeft zijn eigen WHM Fundamentals en Advanced workshops (ook bij bedrijven) over heel Vlaanderen. In de wintermaanden trekt hij met 16 deelnemers naar de Belgische Ardennen voor een doorgedreven WHM weekends. 

Dominique is een van de weinige Level 3 Certified Wim Hof Method Instructors wereldwijd. In België is hij de eerste ooit en momenteel nog de enige.

- Wil jij ook graag een Wim Hof Teambuilding voor jouw bedrijf/event/vereniging organiseren? -

Neem dan vandaag nog (telefonisch) contact met me op en dan bespreek ik graag persoonlijk met jou hoe we er samen een ijskoude, warmhartige dag van kunnen maken. 😉 

Warme groet, Dominique