Wim Hof Methode voor bedrijven en groepen

Haal het beste uit je mensen en bouw een ijzersterke teamspirit

A. Wim Hof Methode voor bedrijven & groepen.

1. Gevolgen van thuiswerken ...

In coronatijden hebben we meer thuis gewerkt dan ons lief is. Maar thuiswerk brengt ook een hoop stress met zich mee.

Zowel voor de werknemer als individu als op het gebied van verbondenheid tussen collega’s : er gaat niets boven persoonlijk contact op de werkvloer.

Met energieke, gemotiveerde werknemers in een gedreven, relaxte werksfeer. Een Wim Hof Methode workshop voor je bedrijf is een unieke en tegelijkertijd efficiënter manier om deze werksfeer opnieuw te creëren. 

2. Stress gerelateerd ziekteverzuim

Volgens onderzoek ontstaat een derde van het werk gerelateerd ziekteverzuim door stress en bij jongeren is dat zelfs de helft. Meer dan een half  miljoen Belgen heeft last van burnout/bore-out-klachten.

Omdat de Wim Hof Methode een grote en positieve impact heeft met name ook op het welzijn van mensen met een burn-out, is deze Teambuilding zeer interessant om je werknemers vitaal te houden en bij te dragen aan hun mentaal welzijn. 

3. Een Wim Hof Methode Teambuilding versterkt zowel het individu als de Teamspirit

Wil je voor je bedrijf een andere dan “de normale”  Teambuildings organiseren? Eentje waarbij je jouw werknemers uitdaagt maar hen tegelijkertijd een groot cadeau biedt, zowel op het vlak van fysiek als mentaal welzijn?

Een Teambuilding waarover je werknemers nog maanden zullen spreken en waarmee je een Teamspirit creëert die gebaseerd is op authenticiteit en een sterke verbindinging tussen de collega’s creëert?

Dan is een Wim Hof Teambuilding meer dan het overwegen waard. Het wordt een onvergetelijke dag waarop jouw werknemers elkaar op een totaal andere manier leren kennen (de mens achter de collega). Deze Teambuilding leidt tot krachtige ervaringen, een hoop nieuwe inzichten, verbondenheid en intrinsiek vertrouwen.

Kortom: jouw Team ongetwijfeld zal hier wel bij varen. 

Voordelen voor de werknemer

 • Meer vertrouwen en geloof in eigen kunnen (in het bijzonder bij een tegenslag)
 • Krachtige tools om met emotionele en mentale onrust om te gaan.
 • Meer energie, doorzettingsvermogen en werkplezier. 
 • Minder prestatiedruk, doch een verhoogde creativiteit, inspiratie.
 • Betere focus en concentratie. 
 • De mens achter de collega leren kennen, mekaar ondersteunen in tijd van discomfort: de werknemer ervaart groepssteun in plaats van groepsdruk.
 • Inloed uitoefenen op dreigen gezondheid. 
 • Preventie van burn-out/bore-out

Voordelen voor de werkgever

 • Vitalere, veerkrachtige werknemers. 
 • Hogere productiviteit
 • Duurzame inzetbaarheid – Minder afwezigheid door ziekte.
 • Tevreden werknemers 
 • Betere focus en concentratie. 
 • Betere werksfeer van collega’s onderling
 • Betere connectie met de werknemers .
Wim Hof Teambuilding Engenius

4. Wim Hof Teambuiling op maat ...

4.1. Bedrijfsfilosofie

Deze workshop omvat vanzelfsprekend de 3 pilaren van de Wim Hof Methode. (mindset, de diepgaande Wim Hof Ademsessie en het beruchte ijsbad. 

Toch is het interessant om te weten dat we de algemene mindset principes van de WHM methode kunnen aanpassen aan jouw bedrijfsfilosofie of het soort bedrijf. Het mindsetgedeelte voor een bouwbedrijf kan er dus net iets anders uitzien dan bvb een teambuilding voor een kinesistenpraktijk. 😉 

Graag ga ik hierover met jullie op voorhand in gesprek om de workshop vorm te geven naar jullie noden/behoeften.

4.2. Bezwaren van deelnemers : alles mag, niets moet

Niet iedereen vindt het even prettig om in zwemkledij collega’s onder ogen te komen. Buiten het feit dat het ijsbad voor iedereen “optioneel” is, is het daarom perfect mogelijk om in het ijsbad  te stappen met een T-shirt en/of een short

Het ijsbad is een geweldige ervaring die je eigenlijk niet mag missen. Maar mochten je werknemers om welke reden dan ook het ijsbad wensen over te slaan, dan nog zal de rest van de Wim Hof Teambuilding workshop een enorme verrijking betekenen.

Bovendien wordt het niveau aangepast aan zowel het vermogen als de noden van de groep. (Ik denk aan leeftijd, uitdaging vs vertrouwen, soort beroep, …)

5. Wat mag je verwachten van deze WHM Teambuilding?

5.1 Algemeen

Aan de hand van een overzichtelijke powerpointpresentatie worden alle principes van de WHM duidelijk en in verstaanbare taal uitgelegd.

Het wordt een leerrijke en speelse dag waarin iedereen in een veilig en ontspannen kader zijn mentale en fysieke grenzen kan aftasten.  Bovendien worden er ook allerlei oefeningen voorzien die de verbinding van de groep versterken. 

Verder is er heel wat ruimte om vragen te stellen en is er informatie voorzien zodat deelnemers achteraf veilig en efficiënt met de WHM aan de slag kunnen.

5.2 Mindset

We duiken diep in het brein en kijken hoe stress, emoties en pijn ons prestatievermogen en onze ademhaling beïnvloeden. 

Vervolgens gaan we ahv kleine body -en mind hacks ervaren hoe we met stress en beperkende gedachten kunnen omgaan en rustig kunnen blijven onder stress.

Dit levert tal van kleine doorbraken en “aha- erlebnissen” op. Langzaam maar zeker krijg je meer vertrouwen in jezelf, in je lichaam en in het (optionele) ijsbad.

5.3 Wim Hof Ademhalingsoefening

Nadat we de theorie van van de Wim Hof ademhaling besproken hebben, wordt de techniek gedemonstreerd en uitgelegd.

Voordat we aan de ademhalingsoefening beginnen, controleer ik of iedereen de techniek juist uitvoert.

De Wim Hof ademhalingssessie is een diepgaande “journey” waarbij we ronde na ronde steeds dieper in de lagen van onze fysiologie doordringen. 

Op deze manier resetten we alle grote systemen in het lichaam: het immuunsysteem; het hart-vatenstelsel, het hormoonstelsel en het sympathisch/parasympatisch zenuwstelsel, het lymfesysteem.

Het eindresultaat is een diepe staat van fysieke en mentale ontspanning. Je bent aanbeland “in het nu” en daar mag je nog even blijven met mooie muziek op de achtergrond

De ademhaling wordt bovendien begeleid door mijn stem en met mooie, diepgaande muziek.

De Wim Hof ademhalingsoefening in groep is een ongelooflijke ervaring die een dimensie in je wakker maakt die gekenmerkt wordt een een diep gevoel van rust, vreugde en dankbaarheid.

Bovendien is deze ervaring zo uniek dat het instant een band schept met iedereen die dezelfde ervaring ondergaan heeft. 

5.4 Wim Hof Ijsbad

De stilte en de verbinding met een diepere dimensie in onszelf hebben de deelnemers tijdens de ademhalingsoefening mogen ervaren. 

Nu ijs het tijd om deze diepere laag te verankeren in een stressvolle, maar gecontroleerde en veilige omgeving: het ijsbad. Natuurlijk wordt iedereen hier op voorbereid met theoretische uitleg en andere tips en tricks om de vuurdoop van het ijsbad te doorstaan. 

Het ijsbad staat symbool voor andere stressvolle situaties in ons leven: onmacht, controleverlies, werkdruk, emoties, pijn etc… . 

Wanneer je in staat bent – en iedereen kan dit met de juiste uitleg en mindset – om het ijsbad het hoofd te bieden, neem je deze vaardigheid mee naar andere aspecten van het leven. Dus ook moeilijkere momenten op de werkvloer. 

Kan je je de impact op je Teamspirit voorstellen als werknemers samen doorheen deze ervaring gaan? Yes! 
Hier praten ze nog maaaaanden over 😉 

Previous
Next

5.5 Andere Wim Hof oefeningen

In samenspraak en naar behoefte van de groep kunnen nog allerlei andere oefeningen/uitdagingen aan de groep toegevoegd worden. 

 • Yoga-oefeningen
 • stretchoefeningen (rugpijn, nekpijn, RSI) 
 • groepsopeningen ter bevordering van de Teamspirit

5.6 Q&A - een moment van reflectie

Een Wim Hof Teambuilding heeft een grote impact op je deelnemers. Er is voldoende ruimte voorzien om de ervaring te integreren. Bovendien is er ook heel wat “aftermath” informatie voorzien opdat deelnemers thuis zelf veilig en efficient aan de slag kunnen met de WHM. 

Hoe ze dit kunnen doen, wordt natuurlijk ook besproken! 

6. Veiligheid

We hechten zeer veel belang aan veiligeheid bij het beoefenen van de Wim Hof Method. Uit voorzorg is het afgeraden deel te nemen aan de workshop in dien u 

Andere aandoeningen waarbij de Wim Hof Methode de symptomen mogelijks kan versterken vind je hier. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst je arts! 

We zullen dan ook vragen aan al uw deelnemers om  een algemene gezondheidsverklaring in te vullen. Op die manier kan ik ook extra aandacht schenken aan deelnemers die dit nodig hebben. 

Ziehier een voorbeeld van die gezondheidsverklaring 😉

Verder is de WHM Teambuilding veilig en geschikt voor iedereen. Of je deelnemers al ervaring hebt met de Wim Hof Methode of niet maakt helemaal niet uit.

De Wim Hof Teambuilding heeft iets te bieden voor ieder bedrijf dat zijn werknemers en de sfeer op de werkvloer een échte boost wil geven 😉 

7. Tijdsduur en prijs

 

 • Tijdsduur: tussen 3 en de 6 uren al naargelang het aantal deelnemers. 
 • Prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers, de locatie en andere wensen zoals bvb catering.

 

Ruimschoots voor aanvang van de workshop ontvang je een mail voor je deelnemers wat jullie juist moeten meebrengen en hoe jullie je kunnen voorbereiden.

- Deze bedrijven hadden reeds een Wim Hof Methode Teambuilding -

Wim Hof

THE ICEMAN

Put yourself in the expert hands of a certified WHM Instructor to learn the 3 pillars of the Wim Hof Method: Breathing Technique, Cold Exposure & Commitment. Find out how you can utilize oxygen and cold exposure to optimize body & mind, and learn about the underlying physiology.

The intimate quality allows for ample personal attention, and feedback tailored to your specific situation. Whether you are looking to improve mental or physical performance, relieve symptoms related to an illness, or are just curious to find out what the Wim Hof Method is all about— a WHM workshop offers something for everyone.

The program generally kicks off with an introduction to the Wim Hof Method, and always includes a breathing session and an (optional) ice bath. At the end there is ample room for reflection, and the Instructor is there to answer questions throughout the workshop.

- Wil jij ook graag een Wim Hof Teambuilding voor jouw bedrijf/event/vereniging organiseren? -

Neem dan vandaag nog (telefonisch) contact met me op en dan bespreek ik graag persoonlijk met jou hoe we er samen een ijskoude, warmhartige dag van kunnen maken. 😉 

Warme groet, Dominique